Mitä on Planet Centric Design?

Planet centric design -mallin avulla suunnittelet tuotteita ja palveluita, jotka eivät tee hallaa planeetallemme. Tehtävä ei ole helppo, sillä ihmiskunta ei täysin ymmärrä ekosysteemin monimutkaisia ja toisiinsa linkittyneitä järjestelmiä. Juuri siksi tarvitsemmekin menetelmiä ja työkaluja, joiden avulla voimme tehdä monimutkaisista asioista hieman helpompia ja suunnitella kestävämpiä ratkaisuja, jotka eivät ylitä maapallomme kantokykyä.

Lue lisää

Meidän on aika ottaa vastuu siitä, miten työmme vaikuttaa ympäristökriisien kanssa kamppailevaan planeettaamme. On aika kysyä vaikeitakin kysymyksiä, päivittää vanhoja ajattelumalleja ja suunnitella ratkaisuja, jotka ovat kestäviä sekä yhteiskunnan että ympäristön kannalta. Liity mukaan Planet Centric Design -yhteisöön ja hyppää mukaan muutosmatkalle.

Lataa työkalupakki

Planet Centric -periaatteet

Planet Centric -periaatteet auttavat ajattelemaan asioita uudelta kantilta ja konseptoimaan tuotteita ja palveluita kokonaan uudella tavalla. Enää ei riitä, että muotoilu keskittyy vain siihen, miten houkuttelevia, kannattavia tai teknisesti toimivia palvelut ovat. Suunnittelutyön tulosten on oltava myös vastuullisia, systeemisiä ja läpinäkyviä.

Vastuullinen

Ota vastuu siitä mitä teet ja millaisia asioita tuotat maailmaan. Jokainen palvelu mahdollistaa tietyn tavan toimia ja niinpä jokainen palvelu myös muovaa maailmaa ja tulevaisuutta. Tiedosta oma valtasi ja seiso valintojesi takana.

Systeeminen

Katso käyttöliittymää pidemmälle ja ota huomioon myös arvoketjujen ja sidosryhmäverkostojen monimutkaisuus. Hajota siilot ja tuo oikeat ihmiset yhteen, jotta voitte yhdessä vauhdittaa muutosta ja tehdä oikeasti vaikuttavia asioita.

Läpinäkyvä

Tee prosessisi ja toimintamallisi näkyviksi. Anna loppukäyttäjille enemmän tietoa ja auta ihmisiä muuttamaan omaa käyttäytymistään ympäristön kannalta kestävämmäksi.

Planet Centric Design -malli toimii erityisen hyvin projekteissa, jotka tuovat yhteen erilaisia näkökulmia ja ihmisiä erilaisista taustoista. Meidän tavoitteemme on tukea tuota yhteistyötä ja rikkoa siiloja eri toimijoiden välillä. Lue lisää Planet Centric Design -menetelmistä.

Liity mukaan yhteisöömme ja kuulet ensimmäisten joukossa uusista kehitysaskeleistamme ja blogiartikkeleista. Saat meiltä eväitä omalle muutosmatkallesi ja pääset kehittämään omaa osaamistasi Planet Shaped Designerina. Hyppää mukaan!

Ota yhteyttä

Soita tai laita meille viestiä.
Tehdään yhdessä jotain hienoa!

Victoria Palacin

UX researcher

victoria.palacin@vincit.fi
LinkedIn

Emma Ylivainio

Design Director

emma.ylivainio@vincit.fi
LinkedIn

Liity yhteisöön

Tilaa uutiskirjeUp next Menetelmät ja työkalut